Terug

Veelgestelde vragen

Wordt IZZ overgenomen?

Nee. Stichting IZZ werkt al 40 jaar samen met Coöperatie VGZ voor de uitvoering van uw IZZ Zorgverzekering. IZZ is en blijft de belangenbehartiger voor mensen in de zorg. IZZ onderhandelt over de inhoud, premie, collectieve korting en service van uw IZZ Zorgverzekering, die door VGZ voor de Zorg wordt uitgevoerd.

Wat doet VGZ voor de Zorg precies?

VGZ voor de Zorg is de risicodrager en uitvoerder van uw IZZ Zorgverzekering en onderdeel van Coöperatie VGZ.

  • Zij zorgen ervoor dat de inhoud van uw zorgverzekering goed geregeld is. Zij regelen de gehele service rond uw IZZ Zorgverzekering. Zoals vertrouwd.
  • Zij beantwoorden al uw vragen. Bijvoorbeeld over vergoedingen, declaraties en premiebetalingen.

Hoe is IZZ betrokken bij mijn IZZ Zorgverzekering?

Stichting IZZ onderhandelt namens haar leden met VGZ voor de Zorg over de inhoud, premie en service van uw IZZ Zorgverzekering. Dat ziet u bijvoorbeeld terug in de inhoud van uw aanvullende zorgverzekeringen:

  • Uw IZZ Zorgverzekering houdt rekening met het werken in de zorg.
  • Met ruime vergoedingen voor mantelzorg en fysiotherapie.
  • En 10% collectieve korting.

Hoe wordt mijn IZZ zorgverzekering samengesteld?

IZZ kent de zorgbehoefte van mensen in de zorg. Daar doet het namelijk jaarlijks onderzoek naar. Dankzij actuele gegevens over zorggebruik in uw sector houden we uw IZZ Zorgverzekering zo passend mogelijk.

  • Zo blijkt dat 1/3 van de zorgmedewerkers fysiotherapie gebruikt. Dat is meer dan het landelijk gemiddelde.
  • Vandaar dat de IZZ Zorgverzekering in het Zorg voor de Zorg-pakket standaard 16 behandelingen vergoedt.

Wat doet IZZ nog meer voor mij?

1. IZZ behartigt uw belangen
Namens het ledencollectief stimuleert IZZ gezond werken op allerlei manieren. Dat begint bij onderzoek naar de zorgbehoefte van medewerkers. Het laat onder meer zien dat niet alleen psychische zorg en fysiotherapie effectief kunnen zijn, maar ook arbeidsfysiotherapie.

2. IZZ onderzoekt de gezondheid van zorgmedewerkers
Waar lopen zorgmedewerkers tegenaan, zowel privé als op het werk? Op basis van die gegevens werkt IZZ samen met werkgevers en andere betrokkenen om de gezondheid en inzetbaarheid van mensen in de zorg te verbeteren. Dat noemen we Gezond werken in de zorg.

3. IZZ helpt u gezond en fit te blijven
Aan uw gezondheid kunt u zelf veel doen. IZZ helpt leden een handje door ledenvoordelen en allerlei handige tools aan te bieden. U vindt er meer over op IZZ.nl en in het ledenmagazine De Zorg dat in juni bij u op de mat valt.

4. IZZ brengt u in dialoog met collega’s
IZZ is van en voor mensen in de zorg. Daarom brengen we zorgmedewerkers graag tot elkaar. Sinds 1 juni kunt u meepraten in de IZZ Community. Of het nu gaat om agressie op het werk of mantelzorg. Om spanningen of fysieke beperkingen. Of misschien hebt u een bijzondere ervaring als patiënt. Ga naar community.izz.nl.